Schaamhaar Scheren stap 1: KIES JE STIJL

Stap 1 van schaamhaar scheren: kies je stijl.

Schaamhaar is er in verschillende stijlen te vinden. Net als gewone kapsels kunnen ze makkelijk of moeilijk te verzorgen zijn. Om het voor jou makkelijker te maken om een keuze te maken welk schaamhaar kapsel bij jou past, hebben we de verschillende varianten hieronder op een rijtje gezet met de voors en tegens erbij.

A Close Trim: Als je er een beetje netter en verzorgder uit wil zien, maar je wilt niet de irritatie die schaamhaar scheren met zich mee kan brengen, kan je het schaamhaar trimmen. Het zijn vooral de mannen die kiezen voor trimmen boven schaamhaar scheren. Het is eenvoudig en ziet er snel verzorgd uit. Het veroorzaakt minder titratie en je kan het trimmen beperken tot ongeveer 1 keer per week.

Brazilian Style (helemaal kaal): Onder schaamhaar scheren is dit waarschijnlijk de meest gebruikte variant bij jonge vrouwen. Helemaal kaal zichzelf ontdoen van alle haartjes. Dit geeft een bevrijdende en spannende sensatie. Het geeft je meer plezier tijdens sex doordat de schaamstreek rechtstreeks wordt aangeraakt zonder dat er haartjes tussen zitten. Daarbij komt dat helemaal kaal zijn ook nog andere voordelen heeft. Je kan dragen wat je wilt, hoog opgesneden bikini’s en badpakken zijn geen probleem meer. Helemaal kaal vereist wel het meeste onderhoud. Bij sommige vrouwen is de haargroei dermate sterk in de schaamstreek dat men zich, net als mannen in het gezicht, dagelijks zal moeten scheren. Maar naar gelang de wijze van scheren je kiest, kan dit onderhoud minder worden. Bij schaamhaar scheren met een mesje zal je dit dagelijks, dan wel om de paar dagen moeten doen. Maar als je de pijn van waxen kan weerstaan volstaat 1 x per maand een goede wax behandeling.

Figuurtjes (driehoek, blokje, streepje, of ander vormpje): Als je op zoek bent naar een leuke manier om jezelf te uiten, is misschien een figuurtje wel iets voor jou. Hierbij kan je bij schaamhaar scheren een persoonlijk tintje geven aan jouw schaamhaar kapsel. Hou er alleen rekening mee dat deze variant het meeste onderhoud vergt. Eenvoudige vormen als een driehoekje of streepje gaat nog wel, alleen kies je voor bijvoorbeeld een hartje of een pijltje zal dit dagelijks een precisie aan scheermansvakwerk van je vereisen. Is het de moeite waard? Waarschijnlijk, wel!!

Au Natural: Sommige mensen zijn in voor een gigantische struik op hun schaamstreek. Wij denken dat voor sommige dit zelfs een fetish of obsessie is. Wij zijn echter wel van mening dat bij de keuze voor Au Naturel toch bij enige regelmaat een beetje onderhoud nodig is, als is het alleen maar voor de hygiëne.

HOME

 

Geef een reactie